Secretele decorarii torturilor: Cum sa faci un grilaj de ciocolata

Mai mari sau mai mici, cu ciocolata, vanilie sau fructe, cu totii iubim torturile. Si multi dintre noi iubim sa le si preparam. Insa, de multe ori, aspectul unui tort conteaza la fel de mult ca si gustul. De aceea, torturile noastre trebuie sa arate atat de bine pe cat de gustoase sunt.  

Secretele decorarii torturilor: Cum sa faci un grilaj de ciocolata

In acest material va vom arata cum se face un grilaj de ciocolata cu care sa impodobim torturile si prajiturile, una dintre cele mai la indemana forme de decorare.

Avem nevoie de :

1 tort (reteta tort aici)

100 gr ciocolata menaj
hartie de copt

Instructiuni:

1. Taiati suficienta hartie de copt incat sa inconjoare tot tortul si aveti grija sa fie la fel de inalta suficient de inalta.

2. Topiti ciocolata la bain marie sau la cuptorul cu microunde si puneti-o intr-un cornet de decorat.

3. Cu ajutorul cornetului, desenati pe hartia de copt ce modelul dorit. Asigurati-va ca liniile de ciocolata nu sunt prea subtiri, pentru a evita ruperea grilajului.

4. Lasati modelul de ciocolata la temperatura camerei pentru a se intari putin. Ea trebuie sa fie si flexibila, pentru a se mula pe tort.

5. Puneti grilajul de ciocolata in jurul tortului si bagati la frigider pana cand modelul se ciocolata se intareste complet.

6. Scoateti din frigider, indepartati hartia de copt si bucurati-va de un tort cu adevarat special!

Sursa articol si sursa foto: www.olgasflavorfactory.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise