Secretul sosului Tabasco

Sosul Tabasco e, probabil, cel mai popular sos picant din lume, vandut in peste 160 de tari. Cel mai interesant lucru e ca e facut doar din trei ingrediente!

Secretul sosului Tabasco

Sosul Tabasco e facut de o singura companie, care are si trademark pe aceasta denumire. Reteta a fost creata de fondatorul acestei companii, Edmund McIlhenny, in 1868. Un prieten de-al sau care se intorcea din Mexic ii daduse cadou cativa ardei iuti si, cum acestia i-au placut, iar felurile de mancare sudiste i se pareau plictisitoare si lipsite de gust, lui Edmund i-a venit ideea de a crea un nou sos iute. Pana la urma, a ajuns sa comercializeze sosul inventat de el si sa fondeze compania McIlhenny.

Sosul Tabasco din ziua de astazi se face inca dupa reteta inventata de Edmund. Deci, care sunt cele trei ingrediente de care va spuneam? Deja am mentionat ardeii iuti, iar restul sunt sarea si otetul.

Trebuie alesi ardei iuti cat mai proaspeti si trebuie pisati bine, pana devin ca o pasta. Reteta industriala spune ca pasta trebuie acoperita in sare si tinuta in butoaie cativa ani, apoi adaugandu-i-se otet si plecand spre rafturile din magazine. Totusi, daca vrei sa prepari sos Tabasco acasa, poti sa sari peste etapa de 3 ani si sa procedezi altfel. Adauga ardeii pisati (400 gr) in otet (2 cesti) si fierbe-i la foc mediu. Adauga si sare (2 lingurite) si mai lasa-i cinci minute. Ia vasul de pe foc, asteapta pana se raceste si adauga compozitia in blender. Dupa ce se omogenizeaza, se pune intr-un vas de sticla si se pastreaza la frigider cam 2 saptamani pana cand se poate consuma. Daca vrei un gust desavarsit si ai rabdare, poti sa astepti chiar cateva luni.

Ai grija totusi, sosul Tabasco are reputatia de a fi printre cele mai picante sosuri din lume! Consuma cu moderatie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise