Drojdia de bere, la temperatura camerei, se farimiteaza si se pune in laptele caldut in care s-a dizolvat zaharul. Se lasa la cald sa creasca drojdia.
Se pune faina intr-un castron cu un virf de cutit de sare. Se adauga drojdia dupa ce a crescut si se framinta aluatul. Daca laptele nu este suficient, se mai adauga cite putin, astfel incit sa iasa o coca maleabila. La sfirsit se adauga uleiul si se mai framinta pina se incorporeaza tot uleiul.
Aluatul nu trebuie lasat la crescut.
Este suficient pentru o tava de marime medie. Daca se doreste un aluat subtire, micsorati cantitatea de faina sau utilizati aluatul pentru doua tavi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise