“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • “ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului.
  • Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria.
  • Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen” , inghetate,biscuiti.
  • Avem nevoie de:
  • -1 folie de “amardeen” de 400 grame
  • -1 litru de apa
  • -2-3 linguri de zahar( dupa gust)
  • -1 lingura apa de roze

Mod de preparare

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.

Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.

Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.

Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.

Se gusta si in fuctie de gust, se poate adauga zahar.

Se tine la rece pana se serveste.

Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise