Aripioare cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 aripioare,
  • 1ceapa,
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 rosii,
  • 200ml smantana,
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ustroi,
  • marar,

Mod de preparare

Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga ceapa taiata marunt,morcovul taiat rondele,rosiile taiate marunt si condimentele.Lasati sa fiarba la foc mic.

Cand aripioarele sunt fierte se adauga un catel de ustroi taiat marunt.

Smantana se amesteca cu faina, se adauga putina zeama de pui si se amesteca bine.Aceasta compozitie se toarna peste aripioare si se amesteca continu la foc mic pana se ingroasa.

La urma se adauga si putin marar.

Se serveste cu mamaliguta sau cu paine.

(in loc de aripioare de pui puteti pune jumate de pui taiat bucati, dar eu prefer cu aripioare ca sunt gustoase).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise