Aripioare de pui cu varza de Brussels , unt si lamaie

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4portii):12 aripioare de pui
  • 500gr. varza de Brussels
  • 50gr. unt
  • 50ml. ulei
  • 50 gr. ardei colorat (verde
  • rosu
  • galben)
  • 1lamaie
  • 1gr. piper
  • 20gr. sare;

Mod de preparare

Varza de Brussels se opareste 5-6 minute in apa clocotita cu putina sare si se scurge. Daca folositi varza congelata, aceasta nu mai trebuie fiarta.

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga varza de Brussels si 1/2 din cantitatile de sare si piper. Se calesc putin si se stoarce deasupra 1/2 lamaie.

Aripioarele se condimenteaza si se pun intr-o tava cu ulei si putina apa. Se introduc la cuptor pentru 25-30 minute, la foc potrivit.

Preparatul se serveste pe platou sau farfurie, pe frunze de salata, cu decor din ardei colorat si feliute de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise