Aripioare de pui picante

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de aripi de pui
  • 6-7 linguri de ketchup
  • 5 linguri de sos de soia
  • 4 linguri de sos worchester
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml. de vin
  • 2-3 cepe verzi taiate marunt
  • un catel de usturoi taiat fin
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pasul 1:

Spalam aripile, indepartam varfurile si le taiem in doua (copanelul si cealalta parte).

Pasul 2:

Pregatim marinata. Punem toate ingredientele (vin, sos worchester, sos de soia, zeama de lamaie, ceapa tocata, usturoiul tocat, ketchup-ul, sare, piper) si amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste aripioare intr-o punga zip-lock (sau intr-un bol, casoleta, insa in punga se pot amesteca mai bine) si introducem in frigider pentru minim o ora.

Pasul 3:

Dupa aproximativ o ora, incalzim cuptorul. Pregatim o tava termorezistenta in care rasturnam aripioarele impreuna cu toata marinata.

Pasul 4:

Coacem in cuptorul preincalzit, pana cand aripioarele se rumenesc frumos (20-30 de minute).

Pasul 5:

Dupa 20-30 de minute scoatem tava din cuptor si intoarcem aripioarele, pentru a se rumeni pe toate partile. Punem din nou in cuptor si mai lasam timp de 10-20 de minute.

Pasul 6:

Scoatem din cuptor si servim cu salata, cartofi sau chiar simple.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/aripioare-pui-picante.html

Pofta buna!

Sfat:

Pentru marinata putem folosi ce ingrediente va plac/aveti prin casa (ceapa deshidratata, usturoi deshidratat, morcov deshidratat, miere, sos dulce etc.).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise