Arrufadas ( Chifle de casã)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie proaspãtã
  • 150 ml. lapte cãldut
  • 500 gr. fãinã
  • 100 gr. unt
  • sare
  • 3 ouã
  • 70 gr. zahãr

Mod de preparare

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut.

Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã, 2 ouã, zahãrul si drojdia.

2) Frãmântã bine aluatul pânã se ia de pe mâini, dacã este nevoie se adaugã fãinã.

Lasã la crescut la loc cald acoperit, pânã îsi dubleazã voumul.

3) Taie cca. 10 pãrti egale din aluat, formeazã chiflele.

Unge tava cu unt si tapeteazã cu fãinã. Dispune chiflele în tavã.

4) Unge chiflele cu oul rãmas bãtut si dã la cuptor la 190ºC , 30 min.

Serveste chiflele la micul dejun sau gustare, cu unt ; sau umpluturã dupã plac.

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise