Arrufadas ( Chifle de casã)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie proaspãtã
  • 150 ml. lapte cãldut
  • 500 gr. fãinã
  • 100 gr. unt
  • sare
  • 3 ouã
  • 70 gr. zahãr

Mod de preparare

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut.

Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã, 2 ouã, zahãrul si drojdia.

2) Frãmântã bine aluatul pânã se ia de pe mâini, dacã este nevoie se adaugã fãinã.

Lasã la crescut la loc cald acoperit, pânã îsi dubleazã voumul.

3) Taie cca. 10 pãrti egale din aluat, formeazã chiflele.

Unge tava cu unt si tapeteazã cu fãinã. Dispune chiflele în tavã.

4) Unge chiflele cu oul rãmas bãtut si dã la cuptor la 190ºC , 30 min.

Serveste chiflele la micul dejun sau gustare, cu unt ; sau umpluturã dupã plac.

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise