Batoane cu mac - desertul simplu si economic, cu gust de copilarie

Vrei sa simti din nou gustul copilariei? Incearca aceasta reteta de batoane cu mac – e simpla, ieftina si se face rapid, cu ingrediente pe care sigur le ai prin casa. Un desert de casa care aduce zambete si amintiri frumoase!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie praspata
  • un varf de lingurita de sare
  • Pentru uns si decor
  • 1 lingurita de faina
  • 50 ml apa
  • 3 lingurite de mac
  • miere

Mod de preparare

Va mai amintiti batoanele copilariei? Daca va este dor de gustul lor, reteta asta o sa va multumeasca pe deplin.

Cernem faina intr-un vas si, in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si putina apa( din cantitatile date) si lasam 5 minute sa creasca.

Dizolvam restul de zahar in apa calda si incalzim usor si uleiul. Punem in bol si sarea si framantam un aluat usor moale si nelipicios pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Transferam aluatul pe blatul de lucru si-l imparim in 8 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam un dreptunghi pe care il rulam si formam batonul. la fel procedam cu fiecare bucata de aluat. Obtinem astfel 8 batoane pe care le transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Lasam inca vreo 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu apa amestecata cu faina. Presaram macul si coacem batoanele la 200 de grade Celsius pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu miere sau cu un sirop facut din apa si zahar.

Sunt minunate atat calde cat si reci.

Incercati si prajitura semiluna, bilute de biscuiti cu nuci si visine din visinata sau de salam de biscuiti. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise