Descopera reteta simpla si delicioasa de bilute de biscuiti cu nuci si visine din visinata, un desert al copilariei plin de savoare, perfect pentru orice ocazie!
Marunteste biscuitii folosind un robot de bucatarie sau pune-i intr-o punga si zdrobeste-i cu sucitorul pana obtii o textura fina.
Macina si nucile.
Intr-un bol mare, amesteca biscuitii macinati cu nucile macinate.
Adauga cacao, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi amesteca bine ingredientele uscate.
Incorporeaza laptele si untul topit, amestecand cu mainile sau cu o lingura de lemn, pana obtii un aluat omogen, usor de modelat.
Ia o cantitate mica din compozitie (aproximativ cat o nuca) si formeaza o biluta.
Aplatizeaza biluta, pune o visina din visinata in mijloc, apoi inchide compozitia in jurul visinei si modeleaza din nou sub forma de bila.
Dupa ce toate bilutele sunt formate, le poti trece prin nuca macinata, cacao sau fulgi de cocos, dupa preferinta.
Asaza bilutele pe un platou si lasa-le la frigider timp de cel putin 2-3 ore, astfel incat sa se intareasca.
Sfaturi:
Daca aluatul este prea uscat mai adauga 1-2 linguri de lapte sau putina visinata pentru a-l lega.
Pentru o aroma mai intensa, poti adauga si coaja rasa de portocala.
Incearca si reteta de nuga de casa, biscuiti spritati sau braduti dulci. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii