Descopera reteta simpla si delicioasa de bilute de biscuiti cu nuci si visine din visinata, un desert al copilariei plin de savoare, perfect pentru orice ocazie!
Marunteste biscuitii folosind un robot de bucatarie sau pune-i intr-o punga si zdrobeste-i cu sucitorul pana obtii o textura fina.
Macina si nucile.
Intr-un bol mare, amesteca biscuitii macinati cu nucile macinate.
Adauga cacao, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi amesteca bine ingredientele uscate.
Incorporeaza laptele si untul topit, amestecand cu mainile sau cu o lingura de lemn, pana obtii un aluat omogen, usor de modelat.
Ia o cantitate mica din compozitie (aproximativ cat o nuca) si formeaza o biluta.
Aplatizeaza biluta, pune o visina din visinata in mijloc, apoi inchide compozitia in jurul visinei si modeleaza din nou sub forma de bila.
Dupa ce toate bilutele sunt formate, le poti trece prin nuca macinata, cacao sau fulgi de cocos, dupa preferinta.
Asaza bilutele pe un platou si lasa-le la frigider timp de cel putin 2-3 ore, astfel incat sa se intareasca.
Sfaturi:
Daca aluatul este prea uscat mai adauga 1-2 linguri de lapte sau putina visinata pentru a-l lega.
Pentru o aroma mai intensa, poti adauga si coaja rasa de portocala.
Incearca si reteta de nuga de casa, biscuiti spritati sau braduti dulci. Pofta buna!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii