Incearca rețeta veche de biscuiti spritati sau ciucalai, asa cum o pregatea bunica! Deliciosi si fragezi, acesti biscuiti traditionali sunt perfecti pentru orice ocazie. Invata cum sa faci biscuitii care iti vor aminti de copilarie.
Mod de preparare biscuiti spritati sau ciucalai.
Intr-un castron se freaca untura cu zaharul tos (se amesteca usor). Se adauga ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si apoi smantana.
Se adauga apoi faina (care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt) si se amesteca cu o lingura. Se va evita amestecarea in exces sau cu mana. Aluatul trebuie sa ramana ca si neframantat, adica nelucrat (astfel se evita topirea zaharului).
Se adapteaza la o masina de tocat carne un dispozitiv pentru biscuiti spritati, se introduce aluatul si se obtine un sir lung de biscuiti care se va taia dupa lungimea preferata.
Se pun biscuitii in tava neunsa si se dau la cuptor, la 170 de grade, timp de 15 minute (13-17 minute, in functie de cuptor).
In lipsa dispozitivului pentru biscuiti spritati se pot da alte forme, preferate de voi, biscuitilor. Dupa ce s-au copt, se trec cat sunt inca calzi prin zahar pudra.
Acesti biscuiti spritati, numiti popular ciucalai , se pot pastra timp de cateva saptamani, tinuti in cutii de carton, acoperiti. Se fragezesc pe zi ce trece si sunt absolut deliciosi.
Spor la preparat reteta de biscuiti spritati sau ciucalai!
Puteti incerca si reteta de corabioare cu untura, cornulete tigarete sau fursecuri cu untura si smantana. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii