Corabioare cu untura

Reteta de corabioare cu untura. Corabioare cu untura reteta simpla. Reteta de fursecuri corabioare. Reteta de biscuiti corabioare. Retete de fursecuri cu untura. Retete de biscuiti.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Corabioare cu untura

Ingrediente

  • 250 g untura
  • 200 g smantana grasa (20% grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zeama de lamaie sau otet
  • 500 g faina

Mod de preparare

Reteta de corabioare cu untura este una simpla, economica, usor de facut, cu un rezultat grozav.

Intr-un bol punem untura moale, la temperatura camerei, smantana si zaharul pudra. Amestecam cu un tel pana cand obtinem o compozitie omogena. Incorporam apoi oul, sarea si aromele.

Adaugam si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau doua linguri de otet, apoi incorporam faina. Nu framantam excesiv, este suficient sa obtinem un aluat potrivit, nici moale, nici prea tare. Il infasuram intr-o folie alimentara sau o punga si-l punem la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.

Impartim aluatul rece in bucati. Din fiecare fasie modelam un sul lung, pe care il aplatizam si-l taiem in forma de corabioare (romburi). Grosimea trebuie sa fie de 4-5 mm, nu mai mult, pentru ca vor creste la copt.

Le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt si le coacem 15-17 minute, la 180 de g C, cuptor preincalzit.

Cat sunt calde se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Incercati si voi reteta de corabioare cu untura, sunt fragede, aromate si foarte gustoase. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise