Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de icre

Ingrediente

  • 100 g icre
  • 3-4 linguri de zeama de lamaie
  • 3-4 linguri de apa minerala
  • sare dupa gust
  • 300 ml ulei
  • o ceapa mica
  • optional
  • 2 linguri de gris
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Punem icrele intr-un bol. Eu am folosit icre ded crap si caras, pe care le-am avut la sare, in frigider.

Incepem sa mixam adaugand uleiul, putin cate putin.

Daca vreti sa adaugati si gris, preparati-l inainte, pentru a se raci bine. Puneti apa la fiert cu un praf de sare si, cand a inceput sa fiarba, adaugati grisul in ploaie, amestecand continuu. Cand a fiert, rasturnati-l pe o farfurie sa se raceasca bine.

Asadar, incorporati uleiul cu grija si mixati numai intr-un singur sens. Alternati cu zeama de lamaie si apa minerala.

Sarati dupa gust si incorporati si grisul la final.

Tocati fin ceapa si amestecati-o cu icrele.

Pastrati la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

 

Comentarii

A

Adrian • 30 Aprilie 2022, 09:29 Icrele si maioneza se BAT cu lingura de lemn . Cu mixerul iese o mizerie ...

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul