Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta simpla si usor de preparat!
Pregatirea merelor:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Spala bine merele si scoate cotorul cu grija, folosind un cutit sau un dispozitiv special, astfel incat sa lasi baza intacta (sa nu gauresti marul complet).
Pune merele intr-o tava unsa cu unt.
Umplutura de nuci:
Intr-un bol, amesteca nucile maruntite cu scortisoara (optional) si, daca doresti, putin zahar pentru extra dulceata.
Umple fiecare mar cu amestecul de nuci, presand usor pentru a incape mai mult.
Adaugarea dulcetii de cirese:
Dupa ce ai umplut merele cu nuci, adauga cate o lingura de dulceata de cirese deasupra fiecarui mar, completand umplutura.
Coacerea merelor:
Pune cate o mica bucatica de unt deasupra fiecarui mar.
Toarna apa in tava de copt pentru a ajuta merele sa se coaca uniform si sa nu se arda la baza.
Acopera tava cu folie de aluminiu si coace merele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute, pana cand devin moi (dar nu complet moi) si aromate.
Finalizarea:
Indeparteaza folia de aluminiu si mai lasa merele in cuptor inca 5-10 minute pentru a se rumeni usor la suprafata.
Servire:
Lasa merele sa se raceasca usor inainte de a le servi. Aceste mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese pot fi servite simple sau cu un strop de frisca ori inghetata de vanilie pentru un desert rafinat si reconfortant!
Incearca si reteta de prajitura cu mere sau rulada cu mere. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii