Batoane cu mac

Reteta de batoane cu mac.Cum faci acasa reteta de batoane cu mac.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu mac

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie praspata
  • un varf de lingurita de sare
  • Pentru uns si decor
  • 1 lingurita de faina
  • 50 ml apa
  • 3 lingurite de mac
  • miere

Mod de preparare

Va mai amintiti batoanele copilariei? Daca va este dor de gustul lor, reteta asta o sa va multumeasca pe deplin.

Cernem faina intr-un vas si, in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si putina apa( din cantitatile date) si lasam 5 minute sa creasca.

Dizolvam restul de zahar in apa calda si incalzim usor si uleiul. Punem in bol si sarea si framantam un aluat usor moale si nelipicios pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Transferam aluatul pe blatul de lucru si-l imparim in 8 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam un dreptunghi pe care il rulam si formam batonul. la fel procedam cu fiecare bucata de aluat. Obtinem astfel 8 batoane pe care le transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Lasam inca vreo 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu apa amestecata cu faina. Presaram macul si coacem batoanele la 200 de grade Celsius pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu miere sau cu un sirop facut din apa si zahar.

Sunt minunate atat calde cat si reci. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

D

Daniela • 02 Mai 2022, 21:52 Am făcut rețeta dvoatra! Bestială ! Mulțumesc mult

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise