Papanasii pufosi sunt o delicatesa romaneasca iubita de toți, iar cu aceasta reteta traditionala vei prepara cei mai gustosi papanasi pe care i-ai gustat vreodata. Prepara acest desert minunat si bucura-te de savoarea autentica a bucatariei romanesti!
Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea, coaja de lamaie ,ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15 minute, impartim coca in 8 bucati egale.
Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) ,si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe hartie absorbanta.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.
Incearca si reteta de papanasi fierti cu smantana si dulceata, scovergi din lunca Dunarii sau turte la tigaie. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii