autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
550-600 g branza de vaci nu prea fada si nici prea zemoasa, 2 oua, 2 linguri gris, 5 linguri faina, 1 praf de sare, 5 lingurite zahar, unt cat o nuca, 3 linguri smantana, dulceata la discretie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

82 voturi

Mod de preparare

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat.
Puneti branza de vaci intr-un castron, ouale, grisul, sarea, 2 lingurite zahar si 3 linguri faina. Omogenizati compozitia. Ea trebuie sa fie destul de vartoasa, sa nu “curga”. Se lasa minim 15 minute ca sa se umfle putin grisul. Intre timp puneti la fiert intr-o cratita mai larga 3-4 litri de apa. Puneti restul de faina intr-o tava si formati din compozitie niste bilute de 3-4 cm diametru, pe care le rostogoliti prin faina.
Cand clocoteste apa, dati focul foarte, foarte mic, aplatizati in palma fiecare biluta si faceti cu degetul o mica adancitura in mijloc. Puneti-le la fiert cu grija sa nu le sfaramati si sa nu clocoteasca apa. Se vor lasa intai la fundul vasului, iar dupa cateva minute se umfla si se ridica la suprafata. Lasati-i sa mai fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute. Ii luati usor cu o spumiera si ii asezati pe platou. Dupa ce s-au fiert toti papanasii, puneti in fiecare adancitura o bobita de unt.
In 3-4 minute, pana se topeste untul, preparati sosul de smantana: puneti smantana si zaharul ramas (eventual si un plic de zahar vanilat) intr-un blender (se pot freca si intr-un bol cu telul) pana devine o crema spumoasa pe care o turnati peste papanasi. Puneti pe fiecare dulceata, gem, sirop din dulceata, stropiti-i putin cu sirop si serviti-i calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Adina D (Maestru bucatar):

    Sunt deliciosi. Nu am respectat cantitatile din reteta pentru ca branzica a avut doar 460 grame, dar au iesit foarte buni. Nu le-am dat prin faina, mi-am udat mainile cu apa si cum faceam o biluta o bagam direct in apa la fiert si la final le-am dat prin pesmet (mie asa imi plac).

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    adriana costea , 05 mai 2015

    un desert delicios si...mult asteptat...

  • Fara foto

    Lilliana Florei , 15 martie 2015

    Buni

  • Fara foto

    Mara Ana , 24 noiembrie 2013

    la fel de buni sunt si papanasii din iaurt....

    • Fara foto

      Ioan Pop , 23 noiembrie 2013

      la fel de buni sunt si papanasii din iaurt....

    • Fara foto

      Pavel Ionela , 19 noiembrie 2013

      i-am incercat si eu sunt minunati

    • Fara foto

      Dragomir Gabriela , 13 octombrie 2013

      sunt deliciosi si sanatosi!

    • Fara foto

      Mara Ana , 29 septembrie 2013

      ..eu ii prepar fara faina, sunt deliciosi ....

    • Fara foto

      Mara Ana , 29 septembrie 2013

      eu ii prepar fara faina , sunt deliciosi!

    • Fara foto

      Aurelia Cretu , 29 septembrie 2013

      ii voi incerca sai fac si eu

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      arata deliciosi si totusi sunt pentru mine o noutate...nu am auzit de papanasi fierti

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 07 august 2012

      Ce apetisant arata papanasii tai!!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 18 august 2011

      Deliciosi!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      DELICIOSI!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Foarte gustosi si arata si tare bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O reteta foarte interesanta,am sa fac si eu.Ai votul meu si felicitari pentru reteta.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Imi place reteta,papanasi fierti n-am mai facut pana acum,dar am sa-i incerc cu siguranta,revin cu amanunte,multumim pentru reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Deliciosi, apetisanti!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Sunt foarte apetisanti si cu siguranta mai sanatosi decat cei prajiti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

82 voturi

Ingrediente

  • 550-600 g branza de vaci nu prea fada si nici prea zemoasa
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 5 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 3 linguri smantana
  • dulceata la discretie

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

adriana costea

un desert delicios si...mult asteptat...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu pere