Taiem sunca presata in cubulete mici.
Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri.
Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele si omogenizam din nou.
Urmeaza patrunjelul verde, sunca presata si ardeiul.
Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt sau ulei si intindem compozitia de budinca in ea.
Eu recomand sa se unga hartia de copt, pentru ca am eu o experienta in care aceasta s-a lipit de o astfel de budinca, neavand grasime in compozitie.
Dam forma cu budinca la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau pana cand budinca se rumeneste frumos la suprafata.
Lasam budinca sa se raceasca usor, apoi o rasturnam pe o planseta si inlaturam hartia de copt.
O portionam rece, pentru a se taia frumos.
Servim budinca cu ketchup sau cu o cana de iaurt, la micul dejun sau de ce nu la cina.
Dar o putem servi si ca aperitiv la o masa de sarbatoare si cu siguranta ne vom incanta si musafirii si mai ales, o putem lua in pachetelul de serviciu sau de scoala.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii