autor:

merisor

» » Aperitive

Budinca aperitiv cu sunca si ardei

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2016

Ingrediente
5 ouă, 5 linguri smântână, 6 linguri făină, 300 g șuncă, 2 buc ardei gras, roșu, 1 legătură pătrunjel verde, un praf sare, un praf piper, un praf cimbru

Dificultate: Medie Timp: 50 min

121 voturi

Mod de preparare

Taiem sunca presata in cubulete mici.

Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri.

Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele si omogenizam din nou.

Urmeaza patrunjelul verde, sunca presata si ardeiul.

Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt sau ulei si intindem compozitia de budinca in ea.

Eu recomand sa se unga hartia de copt, pentru ca am eu o experienta in care aceasta s-a lipit de o astfel de budinca, neavand grasime in compozitie.

Dam forma cu budinca la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau pana cand budinca se rumeneste frumos la suprafata.

Lasam budinca sa se raceasca usor, apoi o rasturnam pe o planseta si inlaturam hartia de copt.

O portionam rece, pentru a se taia frumos.

Servim budinca cu ketchup sau cu o cana de iaurt, la micul dejun sau de ce nu la cina.

Dar o putem servi si ca aperitiv la o masa de sarbatoare si cu siguranta ne vom incanta si musafirii si mai ales, o putem lua in pachetelul de serviciu sau de scoala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv cu sunca si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
chiftelute de cartofii

chiftelute de cartofii

se fierb cartofi si se face un piure, se pune sere si piper negru, si se lasa la racit, apoi se fac

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se spala si se curate ciupercile proaspete.Se scot piciorusele.Intr-o tigaie se pune ulei la incins

18 voturi    9 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

121 voturi

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 6 linguri făină
  • 300 g șuncă
  • 2 buc ardei gras
  • roșu
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • un praf sare
  • un praf piper
  • un praf cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Budinca din dovlecei