Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert rapid, plin de savoare si arome delicioase.
Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand prind consistenta. Adaugam treptat zaharul, cel vanilat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare care nu curge din vas. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam la albusuri cu miscari delicate, de sus in jos.
Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, tot cu miscari de de sus in jos.
Din aluatul obtinut oprim cateva linguri pentru a le amesteca cu cacaoa(subtiata cu 2 linguri de apa sau lapte) si restul il transferam intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, acoperita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
Intindem uniform aluatul alb si deasupra il punem pe cel cu cacao, creand efectul marmorat cu o scobitoare.
Distribuim deasupra prunele curatate de samburi si taiate felii sau cubulete, cum doriti.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem prajitura 25-30 de minute. Dupa ce s-a racit, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra vanilat.
Incearca si reteta de prajitura rasturnata cu prune si nuci, prajitura cu branza si prune sau prajitura cu prune caramelizate. Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii