autor:

naty

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2016

Ingrediente
-5 vinete (puteti pune mai multe sau mai putine in functie de familia dvs.), -7 rosii, -100 gr mozzarella, -100 ml suc de rosii sau:, -2 rosii, - 2 frunzulte de busuioc, un varf de sare, - 3-4 catei de usturoi( optional), -patrunjel verde pentru servit(optional), -sare si piper, -oregano/busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale. Intr-o tava se pune vanata si rosiile felii intre fiecare felie de vanata( vedeti poza), se stropes cu putin ulei se condimenteaza cu sare si piper, oregano/busuioc.





Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min. Intre timp se taie cubulete cele 2 rosii se incinge o tigaie se adauga putin ulei se caleste cu tot cu coaja un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba ca tsa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt . Dupa 15 min. se scoate vanata din cuptor se toarna sucul de rosii sau daca ati facut sos de rosii si se dau la cuptor pentru inca 10 min. cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor se pune mozzarella rasa atat cat sa se topeasca frumos. Inaite de servire se pune verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Se spala vinetele, se sterg cu un prosop si se feliaza in felii subtiri, insa fara sa le taiem de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai scazute cu usturoi

Pastai scazute cu usturoi

Eu am avut pastai fierte la borcan. Daca folositi pastai crude, trebuie curatate capetele si

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • -5 vinete (puteti pune mai multe sau mai putine in functie de familia dvs.)
  • -7 rosii
  • -100 gr mozzarella
  • -100 ml suc de rosii sau:
  • -2 rosii
  • - 2 frunzulte de busuioc
  • un varf de sare
  • - 3-4 catei de usturoi( optional)
  • -patrunjel verde pentru servit(optional)
  • -sare si piper
  • -oregano/busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Linte verde cu lamaie si carne de porc