Bautura vegetala din fulgi de cocos. Reteta simpla de lapte de cocos

Prepara acasa o bautura vegetala din fulgi de cocos! Reteta simpla si rapida pentru un lapte de cocos delicios, sanatos si natural, perfect pentru smoothie-uri, cafea, deserturi sau servit simplu.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g fulgi de cocos (neindulciti)
  • 1 litru apa fierbinte (nu clocotita, ci la aproximativ 70-80°C)
  • optional: un praf de sare, 1-2 lingurite de miere, sirop de artar sau alt indulcitor natural, o jumatate de lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Pune fulgii de cocos intr-un blender.

Toarna apa fierbinte peste fulgii de cocos. Lasa-i sa se inmoaie timp de 5-10 minute pentru a elibera mai bine aroma.

Blendeaza compozitia timp de 2-3 minute la viteza mare, pana cand devine alba si cremoasa.

Strecoara lichidul printr-un tifon dublu, o panza curata sau o sita foarte fina, apasand bine pentru a scoate cat mai mult lapte din pulpa.

Daca doresti, adauga indulcitorul preferat, un praf de sare si/sau extractul de vanilie. Amesteca bine.

Toarna laptele intr-o sticla curata si pastreaza-l la frigider. Se poate consuma in 3-4 zile. Agita bine inainte de fiecare utilizare, deoarece laptele de cocos se poate separa.

Sfat suplimentar:
Pulpa de cocos ramasa dupa strecurare poate fi folosita in deserturi.

Iar laptele se poate consuma simplu, in cafea, pentru a prepara deserturi de post. De exemplu in aceasta negresa, in varianta de post a prajiturii cu foi de napolitana sau la clatite de post. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise