Belobreasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT – toate cantitatile X 2 pt doua foi identice:
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • CREMA:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 budinci vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr margarina/unt
  • 100 g stafide
  • 200 g Nutella
  • ORNAT: frisca

Mod de preparare

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea).

CREMA:

-10 galbenusuri se amesteca cu 10 linguri zahar, pe aburi;

-2 budinci vanilie se fierb in 500-750 ml lapte (mai putin decat scrie pe plic) + 4,5 linguri zahar;

Intr-un vas inalt se pune 250 grame margarina sau unt (un pachet + ¼ din altul) si se tot adauga incet cate o lingura din fiecare din cele doua creme de mai sus, dupa ce s-au racit, amestecand continuu cu mixerul.

Crema obtinuta, se imparte in doua: intr-o jumatate se pun 100 gr stafide, iar in cealalta 200 gr Nutella.

Intre cele doua foi se pune crema cu Nutella, iar sus cea de vanilie.

Peste aceasta din urma, se pune frisca.

Se tine la rece.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise