Bezea pentru decorul dulciurilor

Reteta de bezea petru decorul dulciurilor. Bezea la baie de abur pentru decorat prajituri, fursecuri, turta dulce.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Bat albusurile cu sarea si zeama de lamaie, adaug treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand am obtinut o compozitie consistenta, dau vasul pe baie de abur si bat in continuare pana sa nu mai pot misca telul in compozitie.

Cat este fiebinte, asez peste prajitura, intind cu un cutit clatit in apa fierbinte, presar cu ciocolata rasa sau topita.

Pot folosi la glazat fursecuri sau turta dulce. Impart bezeaua in doua. Intr-una din compozitii adaug cacao. Intind pe jumatate din fursecuri bezea alba si pe cele ramase, bezea neagra. Dupa ce se intareste bezeaua, lipesc fursecurile cu o crema preferata. Astfel o parte a fursecului va fi alba si cealalta maro.

Incercati si voi reteta de bezea pentru decorul dulciurilor, este delicioasa, usor de facut si da un aspect frumos prajiturilor sau fursecurilor. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise