Bezea pentru decorul dulciurilor

Reteta de bezea petru decorul dulciurilor. Bezea la baie de abur pentru decorat prajituri, fursecuri, turta dulce.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Bat albusurile cu sarea si zeama de lamaie, adaug treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand am obtinut o compozitie consistenta, dau vasul pe baie de abur si bat in continuare pana sa nu mai pot misca telul in compozitie.

Cat este fiebinte, asez peste prajitura, intind cu un cutit clatit in apa fierbinte, presar cu ciocolata rasa sau topita.

Pot folosi la glazat fursecuri sau turta dulce. Impart bezeaua in doua. Intr-una din compozitii adaug cacao. Intind pe jumatate din fursecuri bezea alba si pe cele ramase, bezea neagra. Dupa ce se intareste bezeaua, lipesc fursecurile cu o crema preferata. Astfel o parte a fursecului va fi alba si cealalta maro.

Incercati si voi reteta de bezea pentru decorul dulciurilor, este delicioasa, usor de facut si da un aspect frumos prajiturilor sau fursecurilor. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise