Bezele cu esenta de cafea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 250 gr zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de cafea

Mod de preparare

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie

Cand albusurile incep sa se intareasca, adaugati zaharul, putin cate putin si mixati in continuare pana obtineti o spuma lucioasa si tare

La final, adaugati esenta de cafea, putin cate putin

Puneti bezeaua intr-un posh si spritati bezelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Coaceti bezelele la 140 grade pentru 30 de minute, apoi opriti focul si lasati usa cuptorului intredeschisa pana se racesc

Dezlipiti usor bezelele de pe hartia de copt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise