Biftec pe piatra

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon)
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • dafin

Mod de preparare

Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, se pun pietrele in cuptor la 220ş. Dupa ce s-au incins, se scot si se aseaza pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masa si fiecare gateste carnea dupa plac.

Se serveste cu mai multe sosuri (de usturoi, de curry, de oregano etc) si cartofi la cuptor sau prajiti

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise