Biscuiti cu chefir, mac si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g margarina
  • -250 g chefir
  • -3 oua
  • -200 g zahar
  • -un pachetel praf de copt
  • -un pliculet zahar vanilat
  • -cca 600 g faina
  • -mac
  • -scortisoara

Mod de preparare

1. Margarina se freaca cu zaharul si zaharul vanilat.

2. Ouale se bat spuma.

3. Se amesteca margarina cu ouale, se adauga chefirul si se amesteca bine.

4. Se adauga faina proaspat cernuta si pliculetul de praf de copt.

5. Se framinta aluatul.

6. Se ia cite o biluta de aluat si se intinde cu ajutorul sucitorului o foaie cu grosimea cca 0,3-0,4 cm.

7. Se unge foaia cu un strop de ulei si se presara cu urmatorul amestec: pentru fiecare foaie eu am folosit cite o lingura de zahar si cite un virf de lingurita de scortisoara si am presarat cu mac (vedeti imaginea atasata).

8. Se ruleaza, se unge cu ou batut si se presara mac deasupra.

9. Se taie biscutii sub forma unor permute.

10. Se aseaza in tava captusita cu hartie de copt, la rindul ei aceasta unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina.

11. Se coc la foc mediu cca 30-35 minute.

Pofta buna !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise