Biscuiti cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru cca 35 de bucati): unt pentru uns tavile,
  • 75 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 75 g zahar brun, esenta de vanilie,
  • 1 ou batut,
  • 125 g faina,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 75 g samburi de nuca taiati (ceva mai mare),
  • 75 g ciocolata amaruie, taiata bucatele.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr. si se ung 2-3 tavi.

Se pune untul intr-un castron, se freaca spuma, se adauga zaharul, putin cate putin, si pe urma esenta de vanilie si oul, amestecand intruna (incet).

Se incorporeaza faina si bicarbonatul (cernute), samburii de nuca si ciocolata.

Se ia cate putin din aluat si se formeaza - direct pe tava - gramajoare (o gramajoara = 2 lingurite cu aluat), lasand intre ele un spatiu de 2 cm. Se dau biscuitii la cuptor, se coc 10-12 minute, pana ce se rumenesc usor si se intaresc, si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Biscuitii se pot pune in cutii de plastic si se pot congela.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise