Biscuiti cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru cca 35 de bucati): unt pentru uns tavile,
  • 75 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 75 g zahar brun, esenta de vanilie,
  • 1 ou batut,
  • 125 g faina,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 75 g samburi de nuca taiati (ceva mai mare),
  • 75 g ciocolata amaruie, taiata bucatele.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr. si se ung 2-3 tavi.

Se pune untul intr-un castron, se freaca spuma, se adauga zaharul, putin cate putin, si pe urma esenta de vanilie si oul, amestecand intruna (incet).

Se incorporeaza faina si bicarbonatul (cernute), samburii de nuca si ciocolata.

Se ia cate putin din aluat si se formeaza - direct pe tava - gramajoare (o gramajoara = 2 lingurite cu aluat), lasand intre ele un spatiu de 2 cm. Se dau biscuitii la cuptor, se coc 10-12 minute, pana ce se rumenesc usor si se intaresc, si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Biscuitii se pot pune in cutii de plastic si se pot congela.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise