Blinele

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. faina de griu
  • 200 gr. faina de secara
  • 15 gr. drojdie
  • 3 oua
  • 30 gr. smintina
  • 40 gr. unt
  • sare

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se amesteca, dupa care se acopera cu un servet curat si se lasa la cald, aproape 2 ore; in acest timp, aluatul va trebui sa creasca inca o data cit a fost. Cind a crescut bine, se adauga faina de secara, galbenusurile cu ou, smintina, sarea si albusurile batute spuma. Se lasa apoi sa se odihneasca inca 20 de minute. Se incinge putin unt intr-o tigaie, se ia cu lingura din aluat si se prajesc clatite, mai groase decit cele obisnuite. Blinelele se servesc de obicei cu smintina si peste afumat.

Blinelele se servesc de obicei cu smintina si peste afumat

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise