Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125ml apa
  • 30g unt
  • 100 gr faina
  • 15 g amidon alimentar
  • 3 oua
  • 1 vf cutit praf de copt
  • 40 gr stafide

Mod de preparare

Apa si untul se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc si se adauga faina in bloc, amestecata cu amidonul si praful de copt si se amesteca bine, bine .

Se lasa pana se rocoreste putin apoi se pun pe rand ouale amestecand rapid dupa fiecare pana ce compozitia devine lucioasa si omogena.

Se adauga stafidele..eu am uitat... si se lasa 5-10min la crescut.

Se i-a cu lingura din compozitie si se pun gogosele mici in ulei incins la 180 grade si se lasa pana se rumenesc frumos.

Dupa ce sunt scoase se pun pe un servetel pt a se scurge de ulei.

Se servesc pudrate cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise