Bors de gaina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 gaina(in afara de piept)
  • -1 morcov
  • -1 patrunjel
  • -1/2 telina
  • -1 ceapa si codite de ceapa verde
  • -2 linguri orez
  • -sare
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • -1 l bors

Mod de preparare

Se pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3 l apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu lingura cu gauri si se lasa sa fiarba pe foc mic.Dupa o ora se pune ceapa,sare,orez si legumele curatate si spalate,rase pe razatoarea mare.Daca scade apa prea mult si carnea nu este fiarta,se mai adauga apa dar cate putin,pentru ca o sa se adauge borsul cand va fi fiarta carnea.Borsul se pune la foc si se fierbe un clocot,apoi se toarna in oala,potrivit de acru dupa gust.La sfarsit se drege borsul cu doua linguri de smantana amestecata cu un galbenus.Se serveste cu patrunjel verde,tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise