Bors din carne de miel

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg carne de miel,
  • - 2 morcovi,
  • - 1 ceapa,
  • - 1 ceasca orez,
  • - leustean verde,
  • - 1 telina mica,
  • - 1 pahar smantana,
  • - 1 l bors,
  • - 2 rosii,
  • - sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se aduna spuma cand da in clocot, se adauga zarzavatul si ceapa tocate marunt, sare si se continua fierberea. Cand carnea este fiarta se adauga orezul fiert separat, apoi rosiile taiate cubulete si se continua fierberea inca 10 min. Se acreste cu bors si se parfumeaza cu leustean tocat fin. Borsul se drege dupa 15 min. cu smantana, ou si putin bors fierbinte batute bine. Borsul de miel se serveste fierbinte

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise