Bretzel/ covrigi nemtesti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina, o lingurita drojdie uscata, 8 g sare, 150 ml apa, 150 ml lapte, 30 g margarina
  • Pt fiert: 500 ml apa, 2 linguri de sare, 40 g bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei). Framantati aluatul aproximativ 5 minute, cu mana sau la robot.

Acoperiti castronul cu un servet umed si lasati sa creasca timp e o ora, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Preincalziti cuptorul la 200°C.

Intr-o caserola puneti la fiert apa, sarea si bicarbonatul de sodiu.

Impartiti aluatul in 12 bucati. Eu am calculat cam 70 g/ bretzel.

Pentru a forma un bretzel mai intai faceti un « serpisor », mai gros la mijloc, apoi apucati capetele si impletiti covrigul.

Scufundati covrigii in apa fierbinte si lasati numai cateva secunde, pana se ridica ei la suprafata apei. Eu folosesc o paleta atunci cand ii scot din apa, astfel ii scurg bine.

Pe o tava cu hartie de copt, asezati covrigii. Dupa ce s-au zvantat putin, cu ajutorul unei pensule, badijonati cu un ou batut. Eu presar pe covrigi susan sau mac.

Dati la cuptor pt aproximativ 15 min, dar trebuie supravegheati.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise