Briose cu frisca si piure de visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 350 ml smantana grasa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

Briosele:

Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele.

Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri.

Luam niste forme de briose din silicon, le umplem pe 3/4 cu aceasta compozitie. Daca nu aveti forme de siliocon, folositi tava de briose in care puneti hartiute.

Formele le asezam pe o tava de aragaz, introducem briosele in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.

Dupa 25 -30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Crema:

Visinele le scurgem de sirop si le dam in blender.

Le amestecam cu o lingura de zahar, le punem intr-o cratita si le transferam pe foc.

Lasam sa clocoteasca cam 1 minut, apoi punem amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa.

Amestecam bine si lasam sa mai dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca acest amestec.

Smantana o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie, pana devine spumoasa.

Adaugam in ea piureul de visine racorit, mai mixam cateva secunde cat sa se amestece cele doua.

Punem crema intr-un pos si ornam briosele, care s-au racit intre timp.

Se dau la frigider pentru 1-2 ore, apoi se servesc!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise