Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 5-6 briose:
  • 200 g ciocolata 70%
  • 85 g unt
  • 3 oua
  • 60 g zahar pudra
  • 40 g faina
  • Ingrediente sos de zmeura si piper rosu:
  • 300 g zmeura congelata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita boabe de piper rosu
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.

Se pregateste sosul, punand toate ingredientele intr-o craticioara. Se fierb la foc mic pana ce sosul capata consistenta dorita.

Se trece sosul printr-o strecuratoare.

Pentru briose, se rupe ciocolata in bucati si se pune la topit in bain-marie impreuna cu untul.

Separat, se mixeaza ouale cu zaharul si faina, adaugand ulterior si crema de ciocolata cu unt.

Se toarna amestecul fie in 5-6 forme de briose din silicon, fie in forme de aluminiu unse cu unt si tapetate cu cacao si se introduc in cuptor.

Se coc briosele aproximativ 7-9 minute.

Se scot din forme si se servesc calde, alaturi de sosul de zmeura si piper rosu, care bineinteles ca este optional!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise