Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte cald
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt moale
  • 3 linguri ulei de masline
  • 650-700 gr faina tip 650
  • ulei pentru uns mainile in timp ce se formeaza briosele
  • 1 lingura plina de drojdie uscata
  • Pentru umplut:
  • prune uscate sau deshidratate
  • Pentru decor:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina, mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina de tip 650, motiv pentru care nici nu au crescut in exces briosele...

Dupa ce masina a framantat aluatul, am pulverizat niste ulei intr-un castron, am asezat aluatul in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa creasca 20-30 minute.

Pe masa de lucru am intins folia de silicon am uns-o cu putin ulei, mi-am uns si mainile si am rasturnat aluatul. Am rupt cate o bucatica de aluat, atat cat doresc de mari sa fie briosele avand in vedere ca vor mai creste in timpul coacerii, aplatizez putin bucata de aluat, pun in mijloc o pruna uscata, adun marginile, ii dau forma de bila aluatului si il pun in forma de briose de silicon.

In tava de briose am pus hartie pentru briose, am pulverizat putin ulei in hartie si abia apoi am pus aluatul umplut. Am lasat tavile cu briose sa mai creasca la loc caldut pentru 15 minute, dupa care le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana s-au rumenit deasupra. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat pe deasupra.

Sa va fie de folos!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise