Briose pufoase cu nuca,ciocolata si frisca si chec pufos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 ml ulei,200 ml lapte,4 oua mari intregi,250gr. zahar, 2 plicuri zahar vanilat,250 gr faina,1 plic praf de copt,1 esenta de rom,4 linguri nuca macinata, 50gr. ciocolata.
  • Ornare: 100 ml frisca lichida,bombonele decorative

Mod de preparare

Mod de preparare: Intr-un castron batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,apoi treptat adaugam uleiul ,faina amesctecata cu praful de copt si laptele.Toate se mixeaza pana devine ca o pasta.Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti( eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose).In compozitia ramasa se pune nuca,esenta de rom si ciocolata razuita marunt.In fiecare forma se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata.Se coc 15-20 minute la 180 grade.Dupa ce se coc se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative(dupa preferinte). Cand am facut briose am facut si un chec cu ciocolata pufos

Ies aproximativ 24 de briose mari. Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise