Incearca aceasta budinca de dovlecei cu branza la cuptor, o reteta simpla, sanatoasa si satioasa. Ideala pentru pranz sau cina, se face rapid si este perfecta pentru intreaga familie.
Aceasta budinca de dovlecei cu branza la cuptor este o reteta simpla si delicioasa, ideala pentru un pranz rapid sau o cina usoara.
Iar, daca iti plac preparatele cu dovlecei, poti incerca si chiftelele de dovlecei cu branza, dovlecei umpluti cu piept de pui sau o salata de dovlecei cu nuci, la fel de gustoase si foarte simplu de preparat.
Da pe razatoarea cu ochiuri mari dovleceii, branza si morcovul.
Peste dovlecei presara putina sare si lasa-i 10 minute sa-si lase apa.
Stoarce-i foarte bine intre palme sau intr-un prosop curat.
Intr-un bol mare, bate ouale cu sare si piper. Atentie la cantitatea se sare daca folosesti branza sarata.
Adauga dovleceii storsi, morcovul ras, ceapa cruda tocata marunt, telemeaua rasa si mararul.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Adauga uleiul si omogenizeaza totul bine.
Toarna compozitia intr-o tava de 20x27 cm unsa tapetata cu hartie de copt.
Niveleaza deasupra si, daca vrei, presara un pic de telemea rasa pentru crusta.
Coace la 180°C timp de 35-40 de minute, pana devine aurie si trece testul scobitorii.
Se lasa sa se racoreasca 10-15 minute inainte de a o taia.
Se serveste calda sau rece, simpla sau cu iaurt/lapte batut. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise