Budinca de dovlecei cu branza la cuptor – reteta simpla si gustoasa, cu un rezultat grozav

Incearca aceasta budinca de dovlecei cu branza la cuptor, o reteta simpla, sanatoasa si satioasa. Ideala pentru pranz sau cina, se face rapid si este perfecta pentru intreaga familie.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g dovlecei decojiti si fara seminte
  • 250 g telemea
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 180 g faina
  • 5 oua
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 legatura de marar tocat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aceasta budinca de dovlecei cu branza la cuptor este o reteta simpla si delicioasa, ideala pentru un pranz rapid sau o cina usoara.
Iar, daca iti plac preparatele cu dovlecei, poti incerca si chiftelele de dovlecei cu branza, dovlecei umpluti cu piept de pui sau o salata de dovlecei cu nuci, la fel de gustoase si foarte simplu de preparat.

Da pe razatoarea cu ochiuri mari dovleceii, branza si morcovul.
Peste dovlecei presara putina sare si lasa-i 10 minute sa-si lase apa.
Stoarce-i foarte bine intre palme sau intr-un prosop curat.

Intr-un bol mare, bate ouale cu sare si piper. Atentie la cantitatea se sare daca folosesti branza sarata.
Adauga dovleceii storsi, morcovul ras, ceapa cruda tocata marunt, telemeaua rasa si mararul.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Adauga uleiul si omogenizeaza totul bine.

Toarna compozitia intr-o tava de 20x27 cm unsa tapetata cu hartie de copt.
Niveleaza deasupra si, daca vrei, presara un pic de telemea rasa pentru crusta.

Coace la 180°C timp de 35-40 de minute, pana devine aurie si trece testul scobitorii.

Se lasa sa se racoreasca 10-15 minute inainte de a o taia.
Se serveste calda sau rece, simpla sau cu iaurt/lapte batut. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise