Budinca de lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 g unt degresat
  • 80 g faina
  • 8 dl lapte
  • zeama de la 1 1/2-2 lamai,coaja rasa
  • 6 oua
  • 3 linguri cu varf zahar pudra

Mod de preparare

Untul pus in craticioara se infierbanta.Se adauga faina si se amesteca mereu pana cand si aceasta s-a infierbantat.Se stinge cu laptele fierbinte amestecand mereu si dupa cateva minute se adauga zeama de lamaie.

Cratita se ia de pe foc si se continua amestecarea adaugand pe rand galbenusurile de ou.La sfarsit se pun albusurile batute spuma tare ,coaja rasa de lamaie si compozitia se toarna intr-o forma unsa bine si presarata cu faina sau gris.Se coace la foc potrivit.Se serveste cu sos de vanilie .

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise