Budinca de paine cu branza si smantana la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 400-500ml smantana
  • 250-300 gr brazeturi in amestec(cascaval,branza vaci,telemea)
  • 4-5 ardei copti sau 2-3 proaspeti
  • un praf usturoi pulbere
  • condimente dupa gust
  • 1 paine neagra

Mod de preparare

Painea se taie in felii groase si se da deoparte;se bat bine ouale,se adauga condimentele,smantana,branza si la urma praful de usturoi.

Jumatate de compozitie rezultata se toarna intr-o tava (unsa in prealabil cu unt)peste compozitie se adauga feliile de paine,apoi restul de compozite.Deasupra se presora cascaval ras sau cas,se da la cuptor 10 minute la foc mediu,apoi se scoate se pune deasupra ardeiul copt si se mai da 5 minute tot la foc mediu.daca nu avem ardei copt de pune deodata la cuptor ardeiul proaspat.(deci in total se tine 15 min)

Se serveste calda.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise