Budinca de paine cu mere si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g paine
  • 500 ml lapte
  • 500 g mere rase
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g nuci tocate grosolan
  • 50 g stafide muiate in lapte
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de unt si 2 linguri pesmet pentru tapetare

Mod de preparare

Punem painea sa se inmoaie in lapte, apoi o dam prin masina de tocat.

Adaugam 1 praf de sare, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara, apoi coaja de portocale.

Incorporam pe rand ouale batute, zaharul si 100 g ciocolata topita la baine-marie, amestecand de fiecare data pentru a omogeniza compozitia.

La sfarsit adaugam merele rase si stoarse bine de suc, nucile si stafidele.

Amestecam bine compozitia. Turnam totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi o punem la cuptor sa se coaca timp de 45 minute la 180°C (cuptorul trebuie sa fie preancalzit). Dupa ce se coace, o scoatem din cuptor si o tapetam cu restul de ciocolata topita la baine-marie.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise