Buzele lui Dilber...din dragoste pentru baklava

Se fierbe siropul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi yufka
  • 200 g unt topit
  • 250 g nuca tocata grosier
  • 350 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • fistic pentru decor

Mod de preparare

Se fierbe siropul - Punem apa si zaharul impreuna la fiert si lasam pe foc sa fiarba bine pana se ingroasa siropul, apoi punem zeama de lamaie, batonul de scortisoara si lasam la racit.

Asamblare: Foile de yufka se asaza una peste alta, se decupeaza cercuri cu o forma mai ascutita. Discurile taiate se suprapun in nr. de 5, punem in mijloc o lingurita de nuci si pliem pe jumatate.

Intr-o tava pentru cuptor (nu foarte inalta) unsa cu unt, asezam cercurile de yufka in picioare (se pot aseza culcate pe o parte) :)

Untul topit se toarna uniform peste baklava.

Se coace la 180 C pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa cateva min. si se toarna peste ea siropul racit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise