Cafea la ibric de alamă

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 lingurițe cu cafea de calitate
  • 100 ml apă
  • 1 ibric din alamă :)

Mod de preparare

Bună dimineața!

Cu siguranță multora dintre voi vă place să savurați cafeaua de dimineață. Mie așa-mi place, nu să o beau ca englezii. :) Îmi place cafeaua aromată, care îți revigorează simțurile. Astfel că, azi vă prezint vedeta zilei:

CAFEAUA LA IBRIC DIN ALAMĂ

Indiferent de modul în care preparați cafeaua, trebuie să știți că aceasta acționează cel mai eficient dacă este băută între orele 9:30 și 11:30 deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei doar la câteva ore de la trezire.

Explicația este legată de nivelul hormonului cortizon, care, după ce atinge apogeul între orele 8:00 și 9:00, spre sfârșitul dimineții începe ușor să scadă. În cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineții, când nivelul de cortizon este mare, cafeina va interacționa cu acest hormon, organismul dezvoltând rezistență, iar consumul de cafea devenind inutil.

Consumul cafelei între orele 8:00 și 9:00 va dezvolta toleranță la cofeină, acest lucru făcându-ne să simțim nevoia de a crește doza până la consumul de cafea pe tot parcursul zilei.

Așadar, grijă mare! Cafeaua se consumă, și ea, cu moderație și nu la orice oră!

***

O linguriță zdravănă cu cafea de calitate, o ceașcă și-un pic de apă fiartă și cafeaua e gata. Puteți adăuga o boabă de piper sau scorțișoară; poate nucșoară sau frunze de mentă. Cum vă place.

ATENȚIE! Apa nu trebuie să clocotească, deoarece va distruge toate proprietățile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuată!

Când e pe punctul de-a clocoti, ibricul se ia de pe foc adăugându-se cafeaua. Se amestecă și se mai pune câteva secunde pe foc. Ideal ar fi să o lăsați să se odihnească măcar o oră. Dacă o preparați cu o seară înainte, dimineața vă veți bucura de-o cafea savuroasă și intensă.

Nu uitați să strecurați cafeaua. Zațul nu are un gust prea bun. :)

Servită din cana preferată, e incomparabilă. :) Iar cu o prăjiturică dulce-acrișoară pe lângă, dimineața e perfectă!

O zi frumoasă și productivă!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise