Cafea valdostana

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr. 4 persone
  • 4 cescute de cafea
  • 4 paharute de tuica
  • cuisoare
  • scortisoara
  • coaja de lamiie
  • zahar

Mod de preparare

Intr-o carafa puneti zaharul, coaja de lamiie, cuisoarele si scortisoara.

Varsati cafeaua fierbinte si tuica incalzita.

Amestecati si lasati citeva minute sa se decanteze.

Serviti in cani sau pahare rezistente la caldura.

In Valle di Aosta se obisnuieste sa se puna intr-o carafa de lemn care are citeva gituri din care pot bea mai multe persoane impreuna.

Acest carafa se numeste Cupa prieteniei...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise