Caracatita cu orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr.caracatita
  • 300 gr orez
  • 50 ml.ulei
  • 1 varf de cutit de sofran
  • 1 lingura rasa de ardei gras rosu taiat cubulete
  • 1 lingura rasa de ardei gras verde taiat cubulete
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Caracatita se taie in cubulete sau rondele (tentaculele).Spalam bucatile de caracatita in multa apa,apoi o lasam sa se scurga.Incingem uleiul si introducem pentru cateva minute (cam 5 minute)bucatile da carne.carnea nu trebuie sa se prajeasca ci,doar sa se innabuse.Daca este nevoie,adaugam din cand in cand cate putina apa.Orezul,ales si spalat in multe apa,se pune la fiert.Pentru cele 300 de grame de orez vom folosi 900 ml.de apa.Cand incepe sa fiarba apa cu orezul,se adauga caracatita innabusita,sofranul,sare si piperul.Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute fara a se amesteca.Dupe ce au trecut cele 10 minute se verifica daca orezul este fiert.Se adauga cubuletele de ardei si se amesteca cu grija.Vasul se lasa acoperit la cald inca 5 minute,dupa care caracatita cu orez poate fi servita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise