Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carnati proaspeti subtiri
  • 250 g ciuperci proapete sau la borcan
  • 2-3 rosii
  • 2 castraveciori acri si/sau proaspeti
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita unt sau 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

O masa copioasa, gatita in graba, cand nu aveti prea mult timp la dispozitie, dar de efect.

Asezati carnatii infasurati sub forma de spirale pe gratarul special cu capac, la foc mic spre mediu. lasati-i pe gratar 15-20 minute. Intre timp, caliti ciupercile spalate si taiate feliute in unt (ulei de masline) 5-6 minute si condimentati cu sare si piper.

Pana se calesc ciupercile, pregatiti pe un platou castravetii taiati fasii/felii subtiri, rosii intregi feliate, cateii de usturoi, eventual putin sos de usturoi sau maioneza light. Asezati apoi pe platou ciupercile si carnateii frumos rumeniti. Se servesc calzi. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise