Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 750 g de carne de porc sau de vită(fragedă)
  • - 500 g de morcovi
  • - 4 cepe
  • - 2 căţei de usturoi sau câteva fire de usturoi verde
  • - 1 linguriţă de ras-el-hanout
  • - 4 linguri de sos soia
  • - 1 linguriţă de pastă de ardei iute
  • - 3 linguri de ulei
  • 1 doză de bere sau apă
  • smântână
  • amidon

Mod de preparare

Taie carnea fâşii subţiri sau cubuleţe. Taie ceapa feliuţe. Căleşte ceapa în ulei, adaugă carnea, usturoiul, sosul de soja şi mirodeniile. Mai fierbe puţin.

Pune într-o tavă morcovii rondele apoi toarnă carnea şi berea. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor vreo 2 ore la foc potrivit sau mic, depinde de cuptor. Verifică apoi dacă sunt moi morcovii şi carnea şi ia folia. Mai lasa puţin să scadă lichidul.

Poţi servi ca atare sau să faci un sos din zeama din tavă şi nişte smântănă. Dacă vrei, adaugă şi o lingură de amidon şi dă un clocot. Eu am făcut cu vişine, iese dulce-acrişor.

Ca garnitură merge piure de cartofi, paste sau orez. Cine nu vrea garnitură să încerce cu salată de varză.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise