Carne inabusita cu cartofi (Niku-Jaga)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): o ceapa
  • 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri)
  • 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime)
  • 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru)
  • 1 lingurita praf ghimbir
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sake(sau vin alb)
  • 240 ml apa sau supa (pentru aroma
  • preferabil sa fie de peste)
  • 3 linguri mazare fiarta

Mod de preparare

Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.

Se serveste fierbinte, in castronele

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise