Carpaccio de vita

Ingrediente

  • muschi de vita (circa 1,5 kg)
  • rucola
  • parmezan
  • Marinata:
  • 100 ml otet balsamic
  • 100 ml vin alb sec
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 100 ml ulei de masline
  • oregano, busuioc,piper si sare dupa ochi si gust
  • 2 linguri mustar
  • boabe de mustar

Mod de preparare

Acest preparat cu radacini italiene reprezinta un aperitiv simplu, sanatos, consistent si spectaculos in acelasi timp.

Pentru reusita deplina, este foarte important ca ingredientele sa fie de cea mai buna calitate, iar carnea e musai sa fie muschi de vita - fiind cea mai frageda parte a vitei.

Cea mai elaborata etapa la aceasta reteta este sa pregatim muschiul de vita, respectiv sa-l tinem la marinat, macar 2-3 zile, asta pentru a se fragezi si mai tare si pentru un gust desavarsit....si anume se face o marinata cu ingredientele mentionate.

Trebuie sa va spun ca aceste cantitati sunt pentru un muschi de cca. 1,5 kg.

Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun peste carne (musai sa fie curatata de pielita) intr-un vas acoperit si se lasa la frigider cateva zile ( eu le-am tinut 4 zile), iar din cand in cand se rasuceste bucata de carne pentru a se patrunde mai bine.

Pentru ca feliile de carne trebuie sa fie foarte subtiri si pentru a taia cu usurinta, dupa ce carnea e marinata, se infasoara in folie alimentara si se da cateva ore la congelator....taierea se face fie cu un cutit bine ascutit, fie cu un feliator electric.

Nota: pentru ca nu sunt mare fan al carnii in stare cruda, am incercat sa modific putin reteta originala dupa cheful si gustul meu si anume, dupa ce muschiul a stat la marinat, l-am trantit pe gratarul incins, cate 3-4 min pe fiecare parte, dupa care l-am acoperit cu restul de la marinata, in care am mai adaugat un pic de mustar cu boabe, apoi l-am impachetat in folie alimentara si l-am pus la congelator.

Acum nu va mai ramane decat realizati carpaccio si anume sa asezati pe farfurie cateva felii, repet f.foarte subtiri de carne, apoi o mana de rucola bine scursa, sare si piper proaspat macinat, stropiti cu un dressing din otet basamic, mustar si ulei de masline dupa gust, iar la urma puneti cateva fasii subtiri de parmezan si optional cateva seminte de in sau dovleac.

Gata! Un pahar de Chianti alaturi si sa aveti pofta!

Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Despre placerile vietii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise