Cartofi cu scrumbie afumata si sos de smantana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 scrumbii afumate (250 g),
  • 2 bulbi de praz (sau 2 cepe),
  • 2 linguri otet alb,
  • 1-2 linguri zeama de lamaie,
  • 2 linguri ulei,
  • piper,
  • 1 kg cartofi marunti,
  • 400 g smantana groasa,
  • putina sare,
  • o legatura marar verde.

Mod de preparare

Se spala bine pestele, se curata si se taie cubulete, la fel si ceapa. Se amesteca toate cu otet, zeama de lamaie si ulei si se pipereaza bine. Se spala cartofii si se fierb circa 20 de minute. Smantana se amesteca cu mararul tocat si se adauga putina sare. Cartofii se scurg, se curata de coaja si se servesc intregi, cu scrumbie si sosul de smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise