Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi mari albi
  • 200-250 gr de ciuperci
  • 6-8 catei de usturoi
  • 150 gr de ceapa alba
  • 100-150 gr de unt
  • 200 de gr de sunca
  • 150 de gr cascaval
  • 150-200 de gr de smantana lichida
  • inele de ceapa rosie
  • rosii chery
  • ceapa verde
  • felii de sfecla proaspata

Mod de preparare

Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care se-ncearca, mare atentie sa nu se fiarba prea tare pentru ca se vor sfarama. Dupa ce sunt fierti se scurge apa, se scot cartofii cu atentie sa nu se rupa, si se lasa la racit.

Ciupercile din cutie se spala, storc, se toaca si se pun in tigaie, ceapa se taie marunt, usturoiul se curata si se toaca marunt, sunca se taie fasioare subtiri, toate se calesc in unt se sareaza si pipereaza. Cartofii se taie in doua jumatati egale se scoate miezul cartofului si el in tigaie peste ciuperci, cand acestea sunt aproape gata se adauga un pic de lapte cam 100 de gr si se mai lasa pe foc 10-15 minute.

Dupa care se trece la umplerea cartofilor cu amestecul obtinut, se adauga smantana lichida, deasupra se decoreaza cu feliute de ceapa rosie si se rade cascaval, punandu-se la cuptor maxim 10 minute cat se topeste cascavalul si smantana intra bine in compozitia cartofului imbunatatindu-i gustul Se scot cartofi daca se considera insuficienta cantitatea de cascaval se mai poate adauga cascaval, se trece la decorare cu ½ de rosie cherry, cu ceapa verde si felii de sfecla, exact ca in imaginile alaturate.

Pentru décor se mai poate pune si un crevete mic care este deja fiert.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna,

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise